Sådan får du de største boligtrends ind i dit hjem

Foråret begynder så småt at nærme sig, og det giver dig sikkert lyst til at gøre altan og bolig klar til de lyse tider. Men hvad skal du opgradere dit hjem med i 2018 for at få et hipt og hyggeligt hjem?

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du skaber et hjem fyldt med tidssvarende atmosfære.

Skab varme i dit hjem

Nu skal der varme og hygge ind i hjemmet. Vi går mere og mere væk fra det stringente sort-hvide udtryk til fordel for varme og brændte nuancer. Hjemmet skal mere end nogensinde danne rammen om et behageligt og afslappende miljø.

Særligt brune og beige toner vinder mere og mere frem i indretningen. Jordfarver er gode til at give kulør i dit hjem – men på en diskret og smuk måde. Mal eksempelvis en endevæg i en elegant beige farve, eller miks flere vægge i forskellige nuancer på den brune skala. Hvis du står og mangler en ny sofa, er et modigt valg også én i en brændt nuance. Det sætter for alvor gang i rummets livlige udtryk – dog uden at komme til at skrige, som en rød sofa ville gøre det.

Er du knap så modig, kan du flette de smukke jordfarver ind gennem en pude i sofaen, håndklæder på badeværelset eller en vase. Uanset hvad vil farverne komplementere træ og hvid på fineste vis.

Gå efter mørkere træsorter

I lang tid har de mørkere retromøbler måtte vige pladsen for kærligheden til de lysere træsorter som birk, bøg og lyst eg. Men nu vendes billedet så småt, og valnød og røget eg bliver i højere grad budt velkommen indenfor.

Vælg en skænk eller spisebord i røget eg – det giver rummet et intenst og markant udtryk. Og det understreger samtidig en varme og hygge i hjemmet. De lyse nordiske møbler kan skabe en klinisk fornemmelse, men de mørkere varianter tilfører en masse atmosfære til dit hjem. Hvis du fortsat vil bevare de lyse vægge, vil de mørkere møbler træde markant frem i rummet, mens de i samspil med mørkere vægge vil fuldende og forstærke den livlige varme, der fremhæves i boligen.

Pynt med masser af glas

I lang tid har vi fulgt med i flere boligprogrammer, hvor eksperterne besøger forskellige loppemarkeder og genbrugsbutikker i jagten på den perfekte keramik. Læg dog keramikken lidt på hylden, og gå i stedet efter glas – og gerne farvet glas.

Lav et stilleben af forskellige glasvaser og –lysestager på din skænk, dit spisebord eller i din vindueskarm. De lette materialer står smukt til de lidt tungere farver, der præger indretningen. På en mørk skænk kan tunge keramikvaser hurtigt virke tyngende. Men glasset skaber perfekt modspil til de mørkere farver og giver rummet et harmonisk og balanceret udtryk.

Gå gerne efter et miks af glas i både røgfarvet og mere kraftige farver. Du kan eksempelvis hænge et lampestilleben op i loftet over dit spisebord. Vælg glaspendler i forskellige farver, det kunne være to blå, en røgfarvet og en klar pendel. Hæng lamperne i forskellige højder, så du får et varieret og unikt look.

Giv dit hjem et unika-præg

I stedet for at gå på jagt efter boliginteriør i den nærmeste boligforretning skal du i stedet satse på at give dit hjem et unikt touch. Dit hjem skal ikke ligne alle andre, og går du i en boligforretning, er du sikker på at få noget, der ikke er specielt unikt, med hjem.

Gå i stedet på opdagelse på auktionssider, loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Her er der masser af unikke genstande og nips, som du ikke finder i andre hjem. Det er interessant at komme ind i et hjem, der emmer af personen, som bor der. Og ikke ligner et billede taget ud fra et boligmagasin.

Tag også rejsefund med hjem fra dine rejser, og gør dem til en del af din indretning. Det skaber ikke bare personlighed, men det giver dig også gode minder, som du kan huske på hver eneste dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.