Sådan gør du dit køkken indbydende

Hvor mange af de timer, du tilbringer i dit hjem om dagen, bruger du ude i dit køkken? Langt de fleste timer, ikke? Og det er rent faktisk ikke så ualmindeligt.

Køkkenet er nemlig husets hjerte, og i mange danske hjem er køkkenet det rum, som er hele familiens fælles holdested. Det er her, hele flokken samles både morgen og aften. Det er her, dagen bliver snakket igennem, og så er det her, de vigtigste måltider bliver spist og nydt sammen. Det er overordnet set det sted, hvor familien hygger sig det meste af den tid, I alle er derhjemme.

Og når det netop er så central en del en af hjemmet, så er det vigtigt at gøre det til et sted, der er rigtig rart at være. Og hvordan gør du så det? Det tager vi et kig på her i artiklen.

Hold overfladerne pæne

For at køkkenet er indbydende og rart at være i, er du nødt til at holde overfladerne pæne. Det betyder ikke, at der ikke må stå noget fremme. Det skal jo stadig være muligt at se, at der er nogle, der bor der.

Men prøv, om du ikke kan holde din køkkenbordplade nogenlunde fri for opvask og andet. Det kan ellers hurtigt blive rodet at se på, og så er køkkenet pludselig ikke så hyggeligt at være i.

Et køkken skal være rent

Det siger næsten sig selv, at køkkenet altid skal være rent og pænt, nu når det er et sted, der bliver lavet mad. Renlighed betyder også noget for, om det er et sted, familien har lyst til at være. Det er knap så hyggeligt at være et sted, hvor det flyder med krummer, og der er madrester på bordene, ikke?

Husk derfor at svinge karkluden en ekstra gang, det vil skabe en langt større hyggestemning!

Lys og varme skaber ro

Hvis du gerne vil have et hyggeligt køkken, hvor familien bare kan nyde samværet med hinanden, og hvor timer flyver afsted, så er det vigtigt, at du skaber en god og varm stemning. En måde, hvorpå du kan gøre det, er ved at tænde stearinlys i køkkenet. Der er ikke noget, der skaber en mere varm og hyggelig stemning end levende lys.

Du kan derudover overveje at slukke loftlamperne, når I har spist. Det skaber ofte en mere afslappet stemning bagefter, når I udelukkende sidder i skæret fra stearinlysene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *