Champagnedrikker? Derfor skal du vælge en champagnesabel

Hvis du holder af at nyde et godt glas champagne ved en festlig lejlighed, kan en

champagnesabel være lige netop det, du står og mangler.

Champagne er en tro følgesvend ved fejringer som eksempelvis nytårsaften, bryllupper og lignende, mens også helt normale fester på en lørdag aften hurtigt bliver mere fornøjelige, når der kommer champagne på bordet.

Ekstravagant servering

Hvis du også ynder at servere champagne derhjemme, når du får gæster på besøg til en festlig begivenhed, eller hvis du skal deltage i et arrangement som eksempelvis et bryllup, hvor champagne er involveret, kan en champagnesabel være med til at gøre det hele lidt sjovere.

En god champagne er noget helt særligt, og netop derfor fortjener en champagne også at blive åbnet på en speciel måde. Netop den opgave kan du klare med en champagnesabel, der er den mest ekstravagante måde at åbne en flaske champagne på.

Med en champagnesabel vil alle gæster i selvskabet samle sig for at se dig åbne flasken med de gyldne dråber, og de er alle garanteret gode underholdninger, når du glider sablen opad flaskehalsen, så champagne vil komme brusende ud.

En hyldest til den franske revolution

Der er mange forskellige meninger om, hvordan sablen og champagneflasken kom til at hænge så godt sammen. Men en af de mest gængse og accepterede fortællinger er, at det var selveste Napoleon Bonaparte, som startede det hele under den franske revolution.

Her skulle Napoleon eftersigende have åbnet en flaske champagne med sin sabel i mangel på bedre for at fejre en sejr. Det har været et stort syn at overvære Napoleon på hesteryg med en flaske champagne og en sabel, og det er derfor ikke overraskende, hvis netop dette er grunden til, at champagnesablen efterfølgende og op til den dag i dag er blevet en så populær del af champagneåbningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *