Ryd op i kælderen med disse 4 tips

Har du i længere tid døjet med en kælder, der bare ligner noget, der er løgn? Så er dette artiklen for dig. Selvom det kan være svært at tage sig sammen, vil du takke dig selv, hvis du får ryddet ud og organiseret i din kælder. For ellers er det ikke rart at se på, og det er heller ikke til at finde noget, hvis du har en kælder, hvor alt ligger hulter til bulter.

Brug en weekenddag eller to på at rydde ud (alt efter graden af rod). Så kommer du ind i en god stime.

Hæng ting op

Udnyt alt den vægplads, der ofte er i kældre. Hæng cyklen, kajakken eller løbehjulet op på væggen. Mindre ting kan få en krog at hænge i.

Hvis I opbevarer brætspil i kælderen, så stil dem op på en hylde. På den måde er de nemt tilgængelige, men står ikke i vejen.

Hvis dine rengøringsting skal være let tilgængelige, kan du hænge dem op på en opslagstavle. Hæng kurve på opslagstavlen med rengøringsmidler i og hæng fejebakken eller kosten op i en lille krog. De fleste rengøringsredskaber har allerede et hul i sig, så de kan hænges op – udnyt det.

Organiser i kasser

En opbevaringskælder skal være nem og funktionel, så du hurtigt kan finde det, du mangler. Opbevaringskasser bliver din nye favorit, når du skal rydde ud i kælderen. Gør det nemt for dig selv, og organiser i kasser: Julepynt i én, værktøj i en anden, skitøj i en tredje.

Når du allerede har organiseret dine ting i kasser og bokse, kan du lige så godt gå hele vejen. På med mærkater på hver enkelt kasse, så du kan se, hvad der er i kassen uden at skulle åbne den.

Udnyt pladsen under trappen

Har du en kælder, har du typisk også en trappe, men mange glemmer at udnytte pladsen herunder, fordi det kan være svært at vide, hvordan det gøres bedst. Opbevaringskasser eller hylder er også her en god løsning, da de kan stables eller hænges op, så de passer præcis til pladsen under din kældertrappe. 
Resten af pladsen i kælderen kan så få reoler eller andre lignende møbler, som ikke er lige så nemme at tilpasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *