Sådan får du mere hygge i stuen

Åh, der findes vel næppe noget skønnere end at komme hjem efter en lang dag og sætte sig i sin dejlige, varme stue, vel? Stuen er bare et rigtig skønt sted at være. Sådan har mange det. Det er her, benene kan smækkes op, og hvor der er tid til, at samværet med familien virkelig kan nydes.

Hvis du synes, du mangler lidt inspiration til, hvordan du kan gøre din stue endnu mere hyggelig, så er det nu, du skal spidse ører. Vi kommer nemlig her med nogle helt simple tips.

Lav et hyggeligt hjørne

Stuen er for de fleste et sted, hvor der bliver slappet af i sofaen, og ofte er det med TV’et kørende foran sig. Men stuen kan langt mere end det. Det er derfor en god idé, hvis du kan integrere et sted i stuen, som kun handler om slappe af – det vil sige, at det skal være et sted, hvor det kun handler om at være sammen og ikke nødvendigvis om at være samlet foran en skærm.

Det kan helt bestemt være både hyggeligt og sjovt at se noget i fjernsynet sammen, men det er også vigtigt at samle sig om noget andet. Og bare rolig, du kan nemt lave en lille afdeling i stuen, hvor I kan være sammen. Du skal bare sætte et par dejlige lænestole sammen og dekorere med et flot gulvtæppe dertil, hvor du sætter et lille bord på. Vupti – inden du får set dig om, har du fået lavet et hyggehjørne, hvor det er oplagt at sidde og læse en bog.

Hvis du endda er så heldig, at du har en brændeovn, er det et ideelt sted at sætte lænestolene derhen.

Intet hygge uden lys

Hvad er mere oplagt end lys og varme, hvis du gerne vil gøre stuen mere hyggelig? Hvis du vælger at følge ovenstående eksempel og sætte et par lænestole sammen, så overvej, om der ikke skal placeres en flot gulvlampe derovre også?

Der er ingen tvivl om, at selv dine gæster vil få lyst til at sætte sig og læse en bog der, hvis du har bløde stole og en hyggelig læselampe til at stå fremme. Det skaber bare helt automatisk en hyggelig, varm og rar stemning i din stue.

Husk de små detaljer

Drømmer du om at skabe mere hygge i din stue, er det vigtigt, at du vurderer, om der mangler noget i din stue, som kan skabe hyggen. Stearinlys, puder, plaider og andet nips er helt sikkert en stor og afgørende faktor, når det kommer til at have et rum, der emmer af varme og hygge. Hav for eksempel en dejlig, blød og varm plaid til at ligge over i lænestolen – men pas på, der vil uden tvivl blive kamp i familien om at sidde lige netop der, når først vinteren er over os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *