Sådan gør du udestuen klar til jul

Julen er lige om hjørnet, og de fleste glæder sig. Det er en hjerternes tid, hvor hyggen bliver skruet op på sit maksimum. De fleste pynter op i hjemmet, men mange glemmer deres udestue.


Du tænker det måske ikke, men udestuen har et kæmpe potentiale, når det kommer til at pynte op til jul. Forestil dig en hyggelig aften med julepynt, en varm drik og noget julemusik ude i udestuen – fedt, ikke?

Start med at gøre meget rent

Enhver god makeover starter med først at fjerne “det værste”. Det vil sige, at du skal have smidt alt dit rod og skrammel ud i garagen.

Udestuen skal kun indeholde de nødvendige møbler. Resten skal du fikse. Få støvsuget, tørret støv af og alt det vigtige. Husk endelig at rengøre dine udestue vinduer, så du også kan se ud af dem.

Pynte-tid!

Når du har fået gjort rent, er det tid til den store pyntedyst. Jo flere hyggelige ting, du kan finde, desto bedre bliver det.

Lyskæder

Lyskæder redder alt. En lyskæde kan bringe så meget mere til hjemmet end bare lys. Det er nemlig et symbol på ren og skær hygge. Hæng så mange lyskæder op som muligt. Hen ad vinduerne, i loftet, på bordene – den kan ikke få for meget.

Find pæne materialer

Puder, tæpper og duge er også kæmpe muligheder for at skabe et hyggeligt udtryk. Selvom det er vigtigt at give den gas med jul, kan det godt gøres smagfuldt. Vi anbefaler ikke nødvendigvis, at du går ud og investerer i 48 røde tæpper og puder. I stedet kan du holde dig til et tema, der også fungerer, når julen er ovre.

Investér i romantiske, naturfarvede materialer. Hør, fløjl, faux pels i neutrale farver eller flotte, dybe grønne og blå farver er perfekte året rundt – og så kan du tilføje julepynten bagefter.

Planter, planter, planter

Det er altid godt med planter. De passer perfekt til dit hjem året rundt, de er gode for indeklimaet, og så er de også bare hyggelige. Til årstiden vil det selvfølgelig være oplagt at købe en julestjerne, men også små, rå og grønne planter fungerer godt.

Ind med julepynten

Sidst, men helt bestemt ikke mindst, er der julepynten. Når det kommer til julepynt, er det vigtigt, du finder ud af, hvilken stil du vil have, inden du pynter. Du er nødt til at forpligte dig til én stil, så du ikke ender med at gå i forskellige retninger.

Er du til en naturlig jul? Vil du have de klassiske grønne, røde og gyldne farver? Skal dit hjem ligne det fra Alene Hjemme? Der er mange overvejelser at gøre, og vi anbefaler, du beslutter dig fra start – og det gælder faktisk også for resten af huset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *