Gør plads til din hund i indretningen

Hunden er menneskets bedste ven, men nogle gange kan det godt føles som om, at hunden ikke er det flotte hjems bedste ven. En hund kræver ofte en lang række tilbehør, som måske ikke er så charmerende at se på. Men med en lidt kreativ tankegang kan du gøre selv en foderautomat dekorativ at se på!

Hvis du går op i din bolig og samtidig går op i, at din hund skal have det godt, kan det godt betale sig at tænke lidt ud af boksen. Vi har samlet nogle kreative løsninger, som imødekommer fed indretning og et godt hundeliv lige her.

Lad din hund være tæt på dig med en hule under køkkenbordet

Din hund elsker at være tæt på dig (og måske også maden), og mange vælger derfor også at placere hundekurven her. Desværre kommer sådan en let til at flyde rundt midt på gulvet, hvilket både praktisk og dekorativt ikke er så godt. Så hvad med at inkorporere en soveplads til din hund i et af køkkenelementerne?

Du kan lade hundepude og andet tilbehør til kurven matche farverne i dit køkken, hvilket både skaber en rød tråd i indretningen og en dejlig helhed. Vælg noget blødt men samtidigt slidstærkt stof til hundens seng, så det holder sig pænt.

Træt af vandpytter?

Både mad- og vandskåle kommer let til at stå i vejen, så du kommer til at vælte dem, og der er vand og foder overalt. Du kan heldigvis nemt løse problemet, så du undgår at få våde sokker!

Fjern i stedet en køkkenlåge, og lav plads til din hunds lille fodringsstation der. Det er ude af rækkevidde for dine fødder, det glider ingen steder, og det er samtidig nemt at gøre rent. Hvis du gerne vil kunne dække for stationen, kan du lave en skydelåge, så madskålen kan skjules, og køkkenet kan fremstå pænt og ryddeligt.

Et dejligt sted at blive varmet igennem

Hunde elsker at tage en lille lur i ny og næ, og det skal helst være et sted, hvor der er lunt og dejligt. Du kan derfor med fordel vælge at installere end hundekurv i et gammelt skab på badeværelset eller i bryggerset – og faktisk allerhelst et sted, hvor der er gulvvarme.

I stedet for en reel kurv kan du også nøjes med at lægge et tæppe et sted på det varme gulv – din hund vil straks drages mod denne bløde, lune plads. Vælg et tæppe, som hunden må slænge sig i, og det er at foretrække, hvis det er slidstærke materialer, som kan tåle at blive vasket.

Undgå beskidte poter og mudder i hele hytten

Hvis du har et bryggers eller et par kvadratmeter i overskud, kan du forkæle din hund (og dine gulve) ved at lave et hundebad. På den måde kan du lynhurtigt få skyllet beskidte poter eller mudrede maver efter leg i skoven eller haven, inden turen går ind i huset.

Hvide tæpper eller en sart farvet sofa vil aldrig være optimalt, når du har en hund, men en hurtig vask kan gøre en kæmpe forskel på jord og mudder i huset.

Skal hunden have sit “eget” værelse?

Har du et akavet hjørne eller andet i dit hjem, som er svært at indrette, kan det være den perfekte mulighed for at give din hund sit eget lille hjørne. Med et lille indhak i væggen kan en hundekurv nemt integreres i bryggers eller køkken, og det er samtidig en god måde at spare plads og udnytte kvadratmeterne.

Din hund vil elske at have sin egen lille trygge hule, hvor den kan føle sig tryg og sikker i fredelige og private omgivelser.

Har du ekstra plads i køkkenet og måske et hjørneskab, som du alligevel ikke bruger, kan du med fordel sløjfe hjørneskabet og i stedet indrette hjørnet til din hund. På den måde ser det hele mere ordentligt ud, og din hund får sin egen plads, hvor den kan trække sig lidt tilbage – men samtidig være tæt på jer.