Sådan gør du din terrasse klar til sommeren

Sommeren begynder for alvor at nærme sig med hastige skridt, og det betyder med andre ord, at du skal i gang med at gøre terrassen sommerklar, så den er klar til at blive brugt, når den første sommerdag melder sig. Det inkluderer opgaver som rengøring, rensning af fliser og omplantning af planter. Men, det er slet ikke så uoverskueligt, som det kan lyde.

 

Fjern alger

Noget af det første du skal gøre, er at rense din terrasse for alvor. For når vinteren har været meget fugtig, som den ofte er i Danmark, er der stor chance for, at din terrasse er blevet angrebet af alger. Det er skadeligt for træet, hvorfor det skal renses, inden sommeren melder sin ankomst. Er du så uheldig, at din terrasse er blevet ramt, kan du typisk fjerne algerne med vand fra en højtryksrenser, hvorefter du kan benytte dig af algedræber, da det gør hele processen meget lettere. Derudover vil algedræberen være beskyttende på overfladen, så fremtidige algeangreb vil have sværere ved at slå igennem.

 

Omplantning af blomster og planter

Dine krukker på terrassen har mere end godt af at blive vasket af med en klud samt blive fyldt med nyt jord. Børst alt skidtet af med en stiv børste, og vask derefter krukkerne med varmt sæbevand og en vaskeklud. Plant de nye og eksisterende blomster og planter i dine krukker, og skab endelig gerne en fantastisk atmosfære med nye og farverige havekrukker. Stil dem gerne i grupper her og der samt på haveborde og lignende, da det bringer en fantastisk stemning til terrassen.

 

Rengør din grill

Med til sommeren hører selvfølgelig en grill. Og har du sådan en stående på din terrasse, skal du selvfølgelig huske at få den gjort rent, så den er klar til at blive taget i brug. Det kræver som regel ikke mere end en stiv børste, som du bruger til at gøre risten fri for skidt med. Smør den meget gerne ind i brun sæbe og luk den inde i en plastsæk i 2-3 dage. Din grillrist vil derefter se ud som ny, og det er lækkert, når de første bøffer skal smækkes på grillen.