Indret din bolig med tæpper

Har du et hjem, som trænger til et løft i indretningen, så er det tæpper, du skal gå efter. Det er måske umiddelbart ikke lige det tekstil, som falder lige til højrebenet at bruge, men de er faktisk det, som gør mest for din indretning. Det er verdens nemmeste, og måske billigste, makeover du kan give din bolig. Nej, der skal virkelig ikke mere til end et par tæpper!

Sådan vælger du de rette tæpper

Tæpper har forskellige udtryk. Vil du gerne have dine møbler i fokus, skal du vælge de ensfarvede og fladvævede, da de giver din indretning et mere stringent udtryk. Har du derudover mange ensfarvede møbler, som i sig selv kan være lidt kedelige at kigge på, kan de sagtens tåle et mønstret tæppe.

Har du omvendt en indretning med mange farver, skal du sørge for at gøre det omvendte – hold dem i dæmpede farver. Når du skal vælge tæpper til din makeover er det desuden også vigtigt, at du tager hensyn til det lys, der er i dine rum. For har du lyse rum, kan du sagtens kaste dig ud i et mørkere tæppe, da det skaber en god kontrast til lyset. Lav en analyse af dit rum, da det gør det nemmere for dig at vælge det helt rette tæppe.

Derfor bør du indrette med tæpper

Mange danske hjem er i øjeblikket præget af minimalistisk indretning med lyse gulve og generelt meget lyse rum. Det kan godt blive lidt for stringent i længden – et tæppe vil bryde det stringente og skabe lidt spænding og spræl i indretningen. Tæpper kan fremhæve andre farver, der er brugt i indretningen, og så tilføjer de et pust af personlighed, som er charmerende i enhver bolig.

Vedligeholdelse

Når du bruger tæpper i din indretning, er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at pleje dem, så de forbliver flotte og dekorative. Støvsug dem derfor en gang ugentligt, da det forlænger levetiden. Rens desuden dine tæpper med en tæpperensningsmaskine en gang årligt, da der samler sig meget skidt og støv efterhånden, som det bliver brugt. Skulle du være uheldig at komme til at lave en plet, skal du straks fjerne den, da det ellers kan være svært at fjerne den helt.