Lav en hyggekrog i haven

Hyggekrog

Der er ikke noget værre end en kedelig villahave uden hyggekroge og opdagelser. Klinisk pæne haver uden fantasi og fyldt med grimme figurer er frastødende. Nutiden skriger på genbrug, kvalitetsmaterialer og sjæl. Med en hyggekrog i haven nærmer du dig det autentiske og nære, som vi alle sammen søger inderst inde.

Potter og krukker

Find gamle potter og krukker frem. Plant buske eller blomster, som kan tages ind om vinteren eller bruges i udestuen, når det er frostvejr. Mange slags planter, buske og træer kan anvendes til hyggekrogen. Stauder, guldregn, dagliljer, kærmindesøster, roser, jasmin er blot et eksempel på de utallige blomster, der kan skabe en skøn stemning til en hyggekrog. Er du historisk interesseret så læs forresten den her artikel om roser.

Sted

Hyggekrogen bør som navnet hentyder til laves i en krog i haven. Det kan være et hjørne eller en krog, der er dannet naturligt af buske eller træer. Du kan også selv lave krogen ved hjælp af et træhegn eller et stakit lavet af naturlige materialer. En hyggekrog kan bygges op omkring en forhøjning, fordybning eller ligefrem en labyrint. Man kan lave en gangsti i haven, som ender ud i en hyggekrog med bænk, krukker og smukke blomster. En hyggekrog kan sagtens være belagt med fliser eller flotte flade sten.

Fletmøbler, træ og sten

De fleste fletmøbler passer til en hyggekro. Alt lavet af træ eller sten passer også godt ind i en hyggekrog. Hvis du har mod på at udfordre dig selv og imødekomme en mere moderne kultur, kan du eksperimentere med materialer og farver. Fx kan man sagtens finde lækre designhavemøbler, som passer rigtig godt til en hyggekrog. Hvis du laver dit eget hegn, bruger genbrugstræ eller ældre træhavemøbler, så husk at bruge træbeskyttelse.

En hyggekrog er nem at lave

En hyggekrog er nem at lave. Den kræver ingen særlig økonomi eller materialer. En simpel hyggekrog kan fx være en græsplæne, en træbænk og krukker med planter i. En hyggekrog kan gøres til et personligt sted, hvor der altid er plads til afslapning eller sansning.

Billede: www.metaphoricalplatypus.com