Giv boligen liv med inspirerende malerier

Hvis man har for mange bare vægge i hjemmet, så trænger man normalt til mere pynt, og her dur det ikke at opstille tomme vitrineskabe eller reoler. Det er normalt noget bedre at hænge nogle passende og inspirerende malerier op på væggene, idet malerier jo fås i mange størrelser og med mange typer motiver, så de passer ind i forskellige typer hjem. Her kommer der råd og vejledning til at finde inspiration til valget af de rette malerier til hjemmet eller firmalokalerne.

 

Typer af vægdekorationer

For mange bare vægge bør undgås både derhjemme men også på arbejdspladsen, da det er meget mere inspirerende, hvis folk kan nyde et godt billede på væggen, og det kan bestå af både malerier, tegninger, spejle, diplomer, plakater og lignende former for vægdekorationer. Man kan derfor selv lave en unik og individuel udsmykning på væggen, hvis man har talent for at tegne eller male, men man kan også lave en collage med en masse fotografier, som placeres tæt sammen i en billedramme.

Der findes uendelig mange muligheder, da man kan købe billeder, malerier og rammer i forskellige størrelse og udsmykning, men det bør naturligvis passe til væggen både i stil og størrelse. Et stort billede skal have en stor væg som baggrund og fremdeles, idet alt andet vil give et helt forkert indtryk. Mange velhaverhjem og etablerede firmaer køber ofte ægte kunst som dekoration, hvilket fremgår at møblementet i venteværelser, receptioner og mødelokaler, idet der her kan findes både designermøbler, designer lamper samt ægte malerier. Disse objekter er derfor både statussymboler men også en investering.

 

Inspiration til vægdekorationer

Uanset om det drejer sig om væggene hjemme i stuen eller om firmalokalerne, så afhænger det endelige valg ofte af de økonomiske rammer, men naturligvis skal motivet også helst passe til omgivelserne. Mange sterile receptioner og venteværelser har ofte malerier hængende med moderne abstrakt kunst, mens mange i derhjemme mest vælger motiv ud fra interesser og den valgte stilretning, så under alle omstændigheder gælder det om at finde et godt udvalg af vægdekorationer, hvilket bedst findes på internettet hos de forskellige møbelforretninger og specialbutikker, der forhandler billeder og malerier.

Man kan eventuelt starte med at lede efter passende malerier hos IDEmøbler, der er én af landets største møbelbutikker, så her finder man et stort og varieret udvalg af malerier i den billige ende hvilket vil sige omkring 1.000 kr., hvilket er en acceptabel pris for en vellykket reproduktion, da originale malerier jo koster meget mere.