Bedre belysning og stil med Arne Jacobsen lampe

Det behøves ikke koste en formue at give stuen en bedre stil, så der opnås en hyggelig og indbydende atmosfære, man kan føle sig hjemme i. Det vigtigste ved indretningen af en stue er at holde orden og undgå stilforvirring, så derfor bør man fokusere på enkelte kvalitets genstande, som på passende vis kan være de normale brugsgenstande, man alligevel har brug for i stuen.

Danmark kan være stolt over at have skabt nogle af verdens dygtigste og mest anerkendte møbelarkitekter og designere, og Arne Jacobsen anses af mange for at være den største af dem alle. Han skabte en lang række møbler og lamper, og de er alle unikke, smukke og kostbare, da de jo efterhånden er blevet til sjældne og efterspurgte kunstgenstande. Man kan med succes indrette hele hjemmet i samme stil med AJ produkter (Arne Jacobsen design), og man kan eventuelt starte med at anskaffe sig en iøjnefaldende Arne Jacobsen lampe, der giver stuen et særpræg i en eksklusiv stil, og så kan man kombinere stuen med øvrige Arne Jacobsen møbler i samme stilretning.

Designeren Arne Jacobsen

Arne Jacobsen kender de fleste overalt i verden som en dansk designer, der skabte en lang række møbler og lamper i hans eget unikke design, der altid fremstod som en helhed med masser af detaljerigdom ned til mindste detalje, således det hele gik op i en højere enhed. Han tog en uddannelse fra Kunstakademiets Arkitektskole, og her mødte han en del kollegaer, der ligeledes blev anerkendte designere såsom Børge Mogens, Verner Panton og Hans Wegner. Allerede i 1929 fik omverden øjnene op for hans talenter og visioner, og i dag kan man stadig se hans kendte projekter herunder:

  • Bellavista i Klampenborg.
  • SAS hotellet i København.
  • St. Catherines College i England.
  • Aarhus rådhus.

Arne Jacobsen valgte at følge en stil baseret på hans egen fortolkning af funktionalismen med dens stive geometriske linjer og hvide flader, men han fandt på en smart måde at bryde strengheden i møbeldesignet med ved at tilføje en kombination af en blødere organisk form, som tydeligt ses i de kendte lænestole Ægget og Svanen med deres karakteristiske runde kurver.

Køb Arne Jacobsen lampe på nettet

Det kan efterhånden være ganske svært at finde de ældre originale møbler og lamper af Arne Jacobsen, da de jo har været udsolgt i årevis, men der findes et brugtmarked med hans produkter, og det bedste sted at lede efter en Arne Jacobsen lampe er på Lauritz.com, da denne online auktion netop formidler kontakten mellem købere og sælgere af brugte møbler og andre sjældne genstande. På hjemmesiden kan man finde værdifuld baggrundsinformation over alle genstandene samt en skønnet salgsværdi ud fra de gennemsnitlige markedspriser. På den måde kan man i god tid i forvejen holde øje med alle velegnede møbler og lamper, der vil passe til netop jeres bolig.

Prisen kan være en smule høj på grund af den store internationale efterspørgsel, men alligevel kan investeringen være fornuftig nok, da en Arne Jacobsen lampe om nogle år vil være endnu mere sjælden og kostbar en i øjeblikket. Arne Jacobsen skabte en masse lamper i samarbejde med en anden kendt lysmester nemlig Louis Poulsen, og det førte til en lang række lamper, som især er kendetegnede ved deres asymmetriske skærmform, der bekvemt kan koncentrerer lyset i den retning, hvor der er mest er brug for det, og dette gør det endda muligt at have lyset tændt uden at forstyrre sidemanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *