Sådan får du styr på hækklipning

Mange boligejere har en stor hæk, der afgrænser haven og grunden ud mod naboerne, og en hæk skal naturligvis plejes hvert eneste år, da den ellers vil vokse vildt og uhæmmet, hvilket vil give indtryk af forsømmelighed.

Man må derfor få styr på problemet med hækklipning, idet man jo dels kan klare det selv, eller man kan ansætte en fagmand til klipning af hæk. Hvis man ikke selv har lysten eller tiden til opgaven, så er det heldigvis rimeligt billigt at få en gartner til at komme og foretage klipning af hæk, men mange vælger alligevel selv at gøre det, fordi det er afstressende og hyggeligt, og så sparer man jo udgiften.

Hvornår skal hækken klippes?

Du skal normalt trimme og klippe din hæk, når den er i vækst, hvilket er fra starten af juni til sidst i september. De mest udbredte hække er ligusterhæk og tjørnehæk, og de skal helst klippes to gange årligt for at få det pæneste udseende.

Første klipning bør være omkring juni, mens anden gang bør være en gang i september måned. Hvis man ikke helt er ekspert i klipning af hæk, så kan man eventuelt ansætte en fagmand til hækklipning i juni, mens man så selv klarer den nemmere opgave i september.

Andre typer hække som bøgehæk og avnbøg hæk kan sagtens nøjes med at blive klippet én gang om året, og det er bedst i september, da tilvæksten stort set er slut, og hækken derfor vil stå ganske pænt i flere måneder. Cypress-, thuja- og takshæk kan du til gengæld klippe hele året rundt, og de vokser så langsomt, at én gang årligt er tilstrækkeligt.

Priser på hækklipning

Priserne på hækklipning er nogenlunde ens rundt omkring i landet, da typisk koster omkring 25 kr. pr meter, hvis hækken kun skal klippes på den ene side. Normalprisen er på omkring 40 kr. pr meter, hvis den skal klippes på begge sider.

Man bør eventuelt indhente tilbud fra sin lokale havemand på opgaven, og i Køge og hovedstadsområdet kan du for eksempel få en hækklipning pris hos DetHavemanden.dk, der netop specialiserer sig i gartneropgaver samt pleje af træer, buske og hække, der skal beskæres og klippes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *