Gør din terrasse forårsklar

Snart skal grill, havemøbler og krukker findes frem – for foråret er så småt på vej. Det betyder også, at din terrasse sikkert kan bruge lidt kærlig pleje, hvad enten det er en terrasse af træ eller en terrasse af havefliser. Derfor får du her gode råd til, hvordan du bedst gør terrassen klar til forårets komme.

Rengør din terrasse

Første skridt, når du skal gøre din terrasse forårsklar, er at gøre den ren. I løbet af en lang vinter er der efterladt knækkede grene, blade og alger rundt om på terrassens våde områder. Derfor kræver det også en større omgang rengøring, inden terrassen igen viser sig fra sin bedste side. Først fejer du terrassen fri for nedfaldne grene og blade, og herefter starter den egentlig afrensning.

På en stenterrasse og træterrasse skal du bruge forskellige produkter, der er specielt udviklet til henholdsvis sten og træ for bedste resultat – det kan du finde rundt om i de lokale byggemarkeder. Produktet skal sidde ca. 30 min og virke, før du vasker det af med vand.

Vask havemøbler af

Inden længe skal havemøblerne frem. Men efter at have været gemt væk i længere tid i et haveskur eller lignende trænger de også til en afvaskning, inden der kommer hynder i.

Vask derfor grundigt havemøblerne af med en mild sæbe, så de tager sig fint ud på terrassen. Hvis dine havemøbler er i plastik eller polyrattan, behøver du ikke gøre andet. Har du derimod havemøbler i træ, trænger de også til en opfriskning, inden de igen skal danne rammen om hyggelige stunder under parasollen. Giv dem en gang olie – gerne flere – så træet er godt mættet og modstandsdygtig til en lang sommer.

Sæt krukker på terrassen

Ingen forårsterrasse uden krukker og planter. Vask dine krukker af, så de bedst muligt præsenterer planterne flot. Plant gerne masser af blomster i forskellige nuancer for et ordentligt skud forårsenergi.

Vær dog opmærksom på, om planterne kan tåle frost, hvis du allerede planter i det tidlige forår – her kan nemlig stadig være nattefrost. Og kan du ikke vente med at få farver ind på din terrasse, skal du altså først undersøge, om blomsterne tåler frost. Det kan eksempelvis være stedmoderblomst og hornviol. Begge er planter, der er hårdføre mod frost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *