Hvilken boligindretningstype er du?

Den pligtopfyldende

Den pligtopfyldende boligindretningstype bruger ikke meget tid på sin indretning. Møblerne købes ofte i kendte boligbutikker. Den pligtopfyldende indretningstype bekymrer sig ikke nødvendigvis om masseproduktion eller metode. Den flotte stue prydes med møbler og lamper, der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved. Det er vigtigt for denne boligtype, at stuen er pæn og vil blive omtalt godt af venner og kollegaer.

Den normale boligindretningstype passer sit arbejde, hjem og have til perfektion. Der er risiko for stress eller værre, hvis ikke kravene til omverden kan indfries. Fritiden er ofte vigtig for den denne type; weekends og ferier anvendes ofte på at vedligeholde boligen og haven. Sommerferien er gerne en charterferie med alt betalt.

Den kedelige

Den kedelige boligindretningstype har ikke lyst eller overskud til at indrette sin bolig. Den kedelige boligtype er ligeglad med kommentarer omkring møbelsortimentet. Møblerne er ofte tilfældigt indkøbt, lånt eller fået. Materialerne er et mix og farverne ligeså. Den kedelige boligtype kan i perioder have problemer med rod. Man bliver næppe inspireret, når man besøger den kedelige boligtype. Den kedelige type kan være yderst engageret og værdsat på arbejdspladsen, hvor der ofte bruges meget tid og energi. Hjemmet er et trygt og stabilt sted, hvor der primært soves eller hvor resten af dagens arbejde tages med hjem. Den kedelige type kan sagtens være en leder eller forsker, som ikke finder de ægte værdier i overfladiske materiale ting. Når den kedelige type tager på ferie er det ofte forretningsrejse eller et kulturelt sted- et af de steder man bør opleve, mens man lever.

Den kreative

Den kreative indretningstype kan lide at gøre tingene selv. De mikser gerne forskellige materialer og metoder. Huset er måske isoleret i avispapir og andre genbrugsmaterialer. Stuebordet er selv bygget og sengen er lavet af gamle kasser og en håndskåret madras. Den kreative indretningstype interesserer sig for kvalitet og køber ikke møbler eller materialer, der er produceret under et dårligt arbejdsmiljø eller ringe løn. Den kreative type har ikke nødvendigvis mange penge og de går ind for genbrug og vækst. Hjemmet er et hyggeligt sted, hvor man altid føler sig godt tilpas. Den kreative indretningstype tager gerne på aktiv – eller kulturel ferie. Gerne en vandretur, telttur, meditationsferie eller et sted med ro. Det indre er vigtigt for den kreative type. Den kreative type er ofte følsom, men oftest når det gælder dem selv.

Den innovative

Den innovative type får ofte en masse idéer og tør at bruge dem i sit hjem. Den innovative type kan være rig som fattig. Pengene spares gerne op indtil VP Globen er købt! Når man er i denne types hjem, får man altid et energipust ledsaget af en følelse af lys og frisk luft. Der er gerne højt til loftet, frisk luft og energirigtige materialer og isolering. Den innovative type kan være designer eller blot interesseret i kunst, design og kultur. Miljø, menneskerettigheder og teknologi interesserer den innovative type. Den innovative type kan være i fare for at miste kontakten til sit indre jeg i perioder. Vi bliver alle inspireret af at besøge den innovative type, som gerne selv bygger sine møbler til perfektion helt ud til hver mindste detalje. Den innovative type gør aldrig noget halvt eller overfladisk. Den innovative type behøver ikke rejse, men de erkender at rejse er – at leve og udvikle. Når en rejse bestilles er det altid nøje planlagt og gerne et anderledes sted, en jungle, en øde ø eller et luksushotel.

Billede: Jurgen Leckie