Sådan får du succes i dit drivhus

Snart bliver vinter til forår. Og er du på jagt efter succes i dit drivhus i haven, er du havnet det helt rette sted. Her får du nemlig gode råd til, hvordan du bedst udnytter dit drivhus.

Placering i haven

Hvor skal et drivhus placeres i haven? Det spørgsmål er der mange drivhusejere, der stiller sig selv. Den bedste placering er på et solrigt sted i haven – og altså ikke under store træer, der skygger for, at solen kan trænge ind i drivhuset.

Dine planter og grøntsager – eller hvad du ellers dyrker i dit drivhus – har brug for sol for at modne og spire. Derfor nytter det ikke, at et stort træ tager al solens energi.

Skygge i drivhuset

Har du ikke mindre træer, som kan give let skygge i til drivhuset, kan du selv skygge med kalk, skyggepasta eller gardiner til drivhus. Men skulle dit drivhus ikke stå på et solrigt spot i haven?

Jo, det skal det, men af og til kan solen også blive for kraftig. Og når den bliver det, vil blade på grøntsager og planter ”svede” dråber, som får en nærmest brændende effekt. Nogle planter skal allerede bruge skygge fra solen i de tidlige forårsmåneder.

God og stabil ventilation

For at få succes i dit drivhus skal du sørge for god ventilation, så der kommer frisk luft ind. De gode muligheder for ventilation skaber du med vinduer, der kan åbnes.

De vinduer, som du kan åbne, skal sammenlagt have et areal, der er tilsvarende 30 % af gulvet. På den måde sikrer du, at du får den rette mængde frisk luft og ventilation ind i dit drivhus.

Den rigtige temperatur

For at give dine planter de bedste betingelser er det vigtigt at sørge for at holde en god temperatur. Temperaturen skal gerne ligge på 25 grader i dagtimerne og ned til 15 grader om natten.

Derfor bør du også vente med at sætte sarte planter, hvis du ikke vil opvarme dit drivhus. En måde, hvorpå du kan øge temperaturen et par grader, er ved at lægge en plastikoverdækning over.

Vask og rens af drivhus

Hvis du allerede har et drivhus, gør du klogt i at vaske det grundigt af, inden du starter drivhussæsonen op. Og hvorfor nu det? Jo, det skal du af den simple årsag, at svampe, insekter og andre skadedyr kan hænge ved vinteren over – og derfor skal du dem til livs først.

Vask vinduer og overflader grundigt af med en opløsning lavet af brun sæbe. Det er en effektiv måde at rense drivhuset af.

Udskiftning af plantejord

For at undgå misvækst og angreb fra svampe og skadedyr bør du skifte jorden ved dine planter fra år til år.

Det skyldes, at svampe og skadedyr sagtens kan overleve vinteren over, og derfor er det ikke en god idé at bruge det samme jord som sidste sæson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *