Eksklusiv stil i hjemmet med en Wegner sofa

Man kan ved at anskaffe sig få men enestående møbler skabe en helt unik stil i hjemmet, der udstråler elegance på en eksklusiv måde. Man kan købe danske designermøbler, som i forvejen er kåret til at være blandt verdens bedste design. På mange måder er det en god investering at købe dansk design, da man både får en eksklusiv og flot stil tilført, men samtidig får man jo et funktionelt møbel med god siddekomfort, og sidst men ikke mindst så stiger denne slags unikke møbler en smule i pris hvert år, således der reelt samtidigt er tale om en kapitalanbringelse.

Møbelarkitekten Hans Jørgensen Wegner

Hans J. Wegner var skomagersøn, så her lærte han håndværksfaget at kende, hvor man bearbejder materialer og tager øjemål. Wegner var bare mere forelsket i træ, så derfor gik han i lære som snedker, hvilket senere førte ham til Kunsthåndværkerskolen. I 1940 blev han så ansat på Arne Jacobsens tegnestue, idet han skulle tegne møblerne til Aarhus Rådhus. Dette startede hans karriere som møbeldesigner, og han havde et tæt samarbejde med mange kendte i branchen herunder Palle Suenson, Børge Mogensen samt Johannes Hansen. Wegner var teoretikeren, der tegnede møblerne, mens de andre producerede og markedsførte disse. Der blev solgt mange Wegner møbler til udlandet, efter Wegners ”Den runde stol” kom på forsiden af et kendt møbelmagasin i USA med teksten: Verdens smukkeste stol. Mange kender måske hans andre møbelklassikere som:

  • Påfuglestolen.
  • Y-stolen.
  • Flaglinestolen.
  • Pøllestolen.
  • Bamsestolen.
  • Ox-Chair.
  • Jakkens Hvile.

Wegner sofaer

En sofa er ofte det største møbel i hjemmet og dermed det mest opsigtsvækkende, så derfor vil man nemt kunne skabe en helt ny stil ved at anskaffe sig en Wegner sofa måske med matchende sofabord, der på den måde kan give en god retro stil til dagligstuen. Man kan også vælge at anskaffe sig et komplet sofaarrangement bestående af sofa, sofabord og tilhørende lænestole. Man kan købe nye Wegner møbler, men det er begrænset udvalg, således man må på brugtmarkedet, hvis man vil finde en gammel men velholdt klassiker. Man kan søge hos antikvitetsforretninger og hos dødsboer, men en Wegner sofa findes ofte hos Lauritz.com, der er et stort online auktionshus, hvor man netop sælger brugte møbler og andre sjældne effekter. Her kan man som regel også se en vurderingspris for møblerne, så man har en anelse om, hvilket prisleje møblet nok ender i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *