Sådan kan man nemt klare fliserens udendørs

De fleste boliger har en indkørsel eller fortov med fliser eller belægningssten, og den slags kræver pasning og pleje, da det danske vejr er hårdt og slider på alle overflader. Fliser og sten vil efter nogle år ofte blive ramt af flisepest, mos og algevækst, der kan også komme irriterende bevoksning i revnerne mellem belægningsstene. Man kan naturligvis blot købe nye fliser og belægningssten, men det er både billigere og bedre for miljøet at få renset fliserne, da resultatet er ligeså godt som nylagte fliser.

Nogle gange kan man selv rense sine fliser, hvis man har en effektiv og kraftig højtryksrenser, der kan spule overfladen ren, men denne teknik er desværre ikke altid hensigtsmæssig, da den kan være kostbar samt gøre stenene mere porøse. De professionelle fliserensere har moderne udstyr, der med et langt mindre forbrug af vand kan rense overfladen, og de afslutter denne fliserens udendørs med en effektiv imprægnering, der sikrer stenene en lang levetid.

Aspekter om rensning af fliser udendørs

Hvis dine fliser og belægningssten er mere end 25-30 år gamle og nu er hårdt angrebet af flisepest og alger, så er det nok alligevel en fornuftig idé at overveje nye belægningsmaterialer, men hvis dine fliser er yngre, så bør de sagtens kunne holde til mange flere års brug, og især hvis de får en professionel fliserens udendørs.

Det kan være en større og kostbar affære at få lagt nye fliser og belægningssten, hvorimod en professionel omgang fliserens med imprægnering kan give samme resultat til en pris på omkring 80 kr. pr. kvadratmeter. Man bør derfor afveje begge muligheder, før man tager en beslutning, og at få lagt nye fliser koster ofte en del mere end prisen for rensning af fliser udendørs.

Find fagfolk til fliserens på nettet

Man kan ofte på nettet nemt finde en professionel havemand eller gartner med speciale i rensning af fliser udendørs, og på Sjælland vælger mange fliserens udendørs hos firmaet Det´ Havemanden fra Køge, der endda servicerer hele Sjælland. Det kan være en stor fordel at kontakte en fagmand på området, da man kan starte med at indhente et uforpligtende tilbud samt få råd og vejledning om, hvilken løsning er bedst og billigst.

Det er nemlig ikke særligt effektivt i det lange løb at anvende skrappe kemikalier til rensning af fliser udendørs, da denne metode ofte gør fliserne mere porøse og udsatte, hvilket nedbringer deres holdbarhed. En mere skånsom metode kombineret med en afsluttende imprægnering er generelt en bedre og mere fremtidssikker løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *