Potpourri duft til skabe og skuffer

Potpourri

I dag bruges parfume til rengøringsmiddel, vaskepulver og duftrenser. Desværre er der en stigning af parfume allergi og sensitive hudtyper. Hvis man gerne vil have en mild og naturlig duft i hjemmet, kan man bruge naturlige ingredienser til at skabe den helt rigtige duft. Læs forresten mere om naturlige dufte her. Potpourri er en blanding af tørre blomster, blade og krydderier. Blandingen består af kronblade, som ligges i en lille pose med bånd på.

Dette kan du bruge til potpourri

Det er selvfølgelig vigtigt, at du anvender blomster med duft. Det kan fx være pæoner, roser, syrener, liljekonvaller osv. Du skal også bruge:

  • Avispapir
  • Et stykke fluenet
  • To æsker
  • Glas med skruelåg
  • Etiketter der kan klæbe

Sådan laver du potpourri

Pluk nogle velduftende blomster. De må ikke være våde, gamle eller fugtige. Bred avispapiret ud. Kronbladende fjernes forsigtigt fra blomsterne og ligges på fluenettet. De må ikke røre hinanden. Læg nettet ovenpå nogle kasser eller firkantede sten. Bladende skal have luft. Nettet stilles varmt og tørt uden direkte sol. Bladende skal tørres i en uge, hver dag skal de vendes. Når de er helt sprøde og tørre kan de gemmes væk i et glas med skruelåg. Husk at sætte en etiket med blomstens navn på glasset.

Potpourri

Hvis du har parfumeallergi, bør du ikke bruge hverken blomsterduft, potpourri eller lignende uden at have konsulteret dig hos din hudlæge først. Potpourri bør kun anvendes af personer uden allergi.

Naturlig duft i hjemmet

Du kan bruge potpourri som blomsterduft i stue eller skabe. Find gaze (12×12 cm) og snor frem. Brug gerne fluenettet eller lignende til at brede gazen ud på. Sammensæt nu din egen duft ved hjælp af dine forskellige blandinger. Bred kronbladende ud på gazen og luk til sidst posen med en bomuldsnor. Eksperimenter fx med krydderurter, kanel eller krydder-nellike til at opnå den helt rigtige stemning i hjemmet.

Billede: Lisa Brewster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *