Sådan bliver din træterrasse vinterklar

Snart skal uret stilles en time tilbage, og det betyder også, at du skal stille dine havemøbler tilbage, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er nemlig blevet tid til at gøre træterrasse eller -altan vinterklar. Men hvordan gør du bedst det? Det får du gode råd til lige her.

Rens din terrasse

Rens omhyggeligt træet på terrassen fri for gammel olie, maling og alger. Brug en grov børste og rens træet med trærens. Mange fristes til at finde højtryksrenseren frem, men det er en dårlig idé, hvis du vil forlænge levetiden på din træterrasse. Trykket fra den er nemlig alt for kraftig – og træet vil desuden blive fugtet alt for meget i dybden, så det ikke holder så godt.

Når du har vasket og renset terrassen med trærens, er det vigtigt, at du lader den tørre grundigt, inden du fortsætter med at gøre den vinterklar. Derfor er det også en god idé, at du renser den en dag, hvor der er masser af sol. Så tørrer den nemlig langt hurtigere.

Mæt med træbeskyttelse

For at gøre træet mest modstandsdygtigt, kræver det en omgang træbeskyttelse eller olie. Du kan også male det, hvis du foretrækker det look. Du skal bare sørge for at være gavmild med det, du vælger at behandle træet med, så det mættes godt. Dog uden at der ligger pytter af olie eller maling.

Vær her opmærksom på, at træets ender suger meget og derfor skal have lidt ekstra mætning for at beskytte træet optimalt.

Fjern krukker og spande

Har du i løbet af sommerhalvåret pyntet terrassen med blomster og planter i krukker, kan det være en god idé at sætte dem ind i dit have- eller redskabsskur vinteren over. Dels kan krukkerne sprænge i hård frost, dels samler de på store mængder fugt, der kan lave sorte, runde ringe på træet. Har du først fået en ring fra krukkerne, er den mere eller mindre umulig at fjerne igen.

Sørg også for at feje sne væk fra terrassen. Når træet ligger under en dyne af fugt vil den ikke kunne ånde, og så kan træet tage skade.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *